Máte zájem o naše výrobky za VELKOBCHODNÍ CENY  pro svůj obchod nebo firmu ? Kontaktujte nás telefonem 777 556 427 nebo emailem : info@mandarinpet.cz  

Srovnání balené hoblinové podestýlky a pilin z " katru" - Bezpečí především !

Vítejte v dalším článku na našem blogu, který se tentokrát zaměřuje na svět podestýlek pro naše čtyřnohé přátele – koně 😊. Dnes se podíváme na srovnání dvou velmi oblíbených typů podestýlek - balené hoblinové podestýlky a odpadních pilin z katru. Co je lepší, bezpečnější a zdravější pro naše koně? Pojďme se do toho ponořit! 🐴🌾

V zájmu našich milovaných koní je nesmírně důležité přemýšlet o všech aspektech jejich života, včetně podestýlky, na které spí a tráví část svého času. Balená hoblinová podestýlka je jednou z nejpopulárnějších možností mezi majiteli koní, a to nejen pro svou snadnou dostupnost a ekonomičnost, ale také pro množství výhod, které přináší 🌲.

Hoblinová podestýlka je vysoce absorpční, čímž efektivně redukuje vlhkost ve stáji. To pomáhá vytvářet hygienické a příjemné prostředí pro koně 😌. Navíc je tato podestýlka obzvlášť měkká a pohodlná, což představuje další plus pro naše koně 🛏️.

Na druhé straně máme tzv "katr" . Tento pilinový materiál, který je odpadním produktem dřevozpracujícího průmyslu, je také oblíbenou volbou pro podestýlku koní. Je snadno dostupný a levný, ale je třeba vzít v úvahu některé zdravotní aspekty 🤔.

Ačkoli je " katr" obecně považován za bezpečný materiál, může obsahovat chemikálie z postřiku dřeva proti broukům a jiným škůdcům ještě z lesa , kde stromy rostly. Tyto chemikálie mohou způsobit řadu zdravotních problémů u koní, včetně podráždění očí a dýchacích cest 😷. Z vlastní zkušenosti víme, že může dokonce způsobit vředy na rohovce oka. To je jako kdybyste spali na posteli plné prachu a chemikálií – rozhodně to není ideální situace 😔.

Pokud ve vaší stáji používáte katr, je důležité být si vědomi možného rizika 😟. Takto může dojít k nechtěnému zavlečení škůdců, jako jsou různí brouci, přímo do prostor vaší stáje 😱. Toto nebezpečí je o to větší, pokud je vaše stáj postavena ze dřeva 🌲. Dřevo je totiž materiál, který je pro mnoho druhů škůdců a brouků přirozeným prostředím a mohou se v něm velmi rychle a snadno rozmnožovat 😰. Dbejte proto na maximální opatrnost a pravidelně kontrolujte stav své stáje, aby se případný problém s škůdci včas odhalil a zabránil tak jejich dalšímu šíření 👀🔍. Buďte vždy o krok napřed a udržujte svou stáj v bezpečí 😊👍.

Představte si to takto: Váš kůň je jako princezna na hrášku 👑. I nejmenší nepohodlí nebo podráždění může způsobit neklid a stres. A tak jako princezna potřebuje pohodlnou a bezpečnou postel, i váš kůň potřebuje podestýlku, která je pro něj příjemná a neškodí jeho zdraví 🛌.

Balená hoblinová podestýlka je v těchto ohledech bezpečnou a lepší volbou pro vaši stáj. Je vyrobena z čistého, prověřeného dřeva bez přidání chemikálií, což zajišťuje, že je zcela bezpečná pro koně. Co je důležité, hoblinová podestýlka neobsahuje plísně, které může katr obsahovat. Toto je významný fakt, který by měli všichni majitelé stájí vzít v potaz, jelikož plísně mohou způsobit zdravotní problémy, jak pro koně, tak i pro lidi.

Je to jako s padákem při skoku z letadla ✈️. Můžete skočit s levnějším padákem, který vás sice může dostat na zem, ale nemusí to být bezpečné a pohodlné 🪂. Nebo můžete skočit s dražším, vysoce kvalitním padákem, díky kterému dopadnete bezpečně a pohodlně 💫. Stejně tak je i s podestýlkou pro vaše koně - je lepší investovat do kvality, která zajistí zdraví a pohodlí vašeho koně, než litovat později 🐎💰.

Plospan bezpečí pro koně